- Home
-
Odzież
Kurtki
-
Wyposażenie
Kamizelki TaktyczneNoże
-
Plecaki i torby
Plecaki
- Camping i Outdoor
- Strzelectwo
- Wyprzedaże
- Producenci
- Bestsellery Sprawdź!
- Kontakt
Mathieu Maynadier jest światowej sławy alpinistą, który dzięki marce LYOfood, dzieli się z nami swoim wyjątkowym przepisem na wysokokaloryczne puree ziemniaczane z serem i pieczarkami. To autorskie danie jest przede wszystkim łatwe w spożyciu, co ma istotne znaczenie na dużych wysokościach, dodatkowo przygotujesz je w prosty sposób w zaledwie 9 minut.
Mash And Cheese By Mathieu Maynadier, to trzeci posiłek, stworzony wspólnie z ambasadorem marki LYOfood w ramach projektu "LET'S COOK SOMETHING UP TOGETHER", który otrzymał nagrodę OUTDOOR INDUSTRY AWARD 2017. Mathieu Maynadier jest światowej sławy alpinistą, który dzięki marce LYOfood, dzieli się z nami swoim wyjątkowym przepisem na wysokokaloryczne puree ziemniaczane z serem i pieczarkami. To autorskie danie jest przede wszystkim łatwe w spożyciu, co ma istotne znaczenie na dużych wysokościach, dodatkowo przygotujesz je w prosty sposób w zaledwie 9 minut.
Posiłki LYOfood to 100% naturalnych składników, bez dodatku konserwantów, sztucznych aromatów czy barwników.
Produkt BEZ GLUTENU.
Skład:
Puree ziemniaczane (ziemniaki 90%, mleko, masło, przyprawy) 48%, sos serowy (mleko 59%, ser Cheddar 18%, ser Pecorino Romano (PDO) 8%, mąka ziemniaczana, ser Gruyère 3,5%, masło, cebula, sól, przyprawy) 40%, pieczarki w sosie tamaryndowym (pieczarki 89%, oliwa z oliwek, sól, ocet jabłkowy, syrop z agawy, tamarynd, przyprawy) 12%
Wartości odżywcze | Na 100g | Na porcję 90g (370g po uwodnieniu) |
Kalorie | 2244 kJ / 539 kcal | 2020 kJ / 485 kcal |
Tłuszcz | 37 g | 33 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g | 17 g |
Węglowodany | 33 g | 30 g |
W tym cukry | 5,6 g | 5 g |
Błonnik | 4,1 g | 3,7 g |
Białko | 18 g | 16 g |
Sól | 3,4 g | 3,1 g |
LYOfood to polska marka liofilizatów spożywczych, wiodąca prym na rynku żywności turystycznej. Doceniana przez sportowców oraz podróżników światowej sławy i wielokrotnie nagradzana za swoje produkty, w 2013 roku otrzymała najbardziej prestiżowe wyróżnienie w branży, przyznawane za wybitne osiągnięcia jakościowe, innowacyjne i projektowe: The Gold OutDoor INDUSTRY AWARD.
Liofilizacja to proces dehydratacji produktów spożywczych, polegający na obniżeniu temperatury pożywienia do -50 stopni Celsjusza w warunkach zbliżonych do próżni, dzięki czemu dochodzi do sublimacji powstających kryształków lodu, czyli po prostu do odparowania lodu. Żywność przygotowana w takim procesie, uzyskuje wilgotność na poziomie zaledwie 2%, nie tracąc przy tym wartości odżywczych, nie zmieniając swojej struktury i swojego smaku. Tak niski poziom wilgotności w połączeniu z pochłaniaczem tlenu umieszczonym w każdym gotowym produkcie sprawia, że liofilizaty LYOfood nie podlegają utlenianiu oraz są wolne od rozwoju wszelkiego rodzaju mikroorganizmów, osiągają długi termin przydatności do spożycia, bez zastosowania substancji konserwujących. Warto wspomnieć, że firma LYOfood, w celu zachowania najwyższych standardów, rygorystycznie bada każdy ze swoich produktów dwukrotnie, zarówno przed jak i po procesie dehydratacji.
LYOfood to przede wszystkim przejrzysta etykieta, zawierająca informację o pełnym składzie produktu z wyszczególnieniem zawartych składników alergizujących, a wszystko to zawsze 100% pochodzenia naturalnego. Od samego początku działalności, firma przyjęła założenie, że w skład ich wyrobów będą wchodziły jedynie naturalne produkty rolne, pozyskiwane od lokalnych, zaufanych dostawców i przygotowywane w tradycyjny sposób w siedzibie firmy. Każde z dań, oferowanych przez polskiego producenta, jest przygotowywane na miejscu. Wszystkie składniki w odpowiednich proporcjach poddawane są obróbce termicznej, zupełnie jak w naszej domowej kuchni, co znacząco odróżnia produkty LYOfood od konkurencji, przygotowującej mieszanki z gotowych liofilizatów poszczególnych składników. Watro wspomnieć, że zioła i przyprawy, które wzbogacają smak potraw LYOfood, pochodzą wyłącznie z plantacji należących do firmy i uprawianych zgodnie z pro-ekologiczną strategią firmy. Żywność oferowana przez markę LYOfood jest wolna od konserwantów, sztucznych substancji czy aromatów i barwników, to po prostu 100% zdrowia i smaku.
Posiłki LYOfood, to nie tylko najwyższa jakość pożywienia, to również niepowetowana wygoda i komfort uzupełniania deficytów kalorycznych w najbardziej niewygodnych i niekomfortowych warunkach. Liofilizowane dania możemy bowiem przygotować oraz następnie spożyć bezpośrednio z opakowania w którym je otrzymujemy. Dzięki czemu możemy zredukować masę przenoszonego ekwipunku, co ma kluczowe znaczenie przy dłuższych wyprawach.
Przygotowanie posiłku z LYOfood jest proste i szybkie:
1. Otwórz opakowanie używając nacięcia nad struną
2. Usuń pochłaniacz tlenu umieszczony wewnątrz
3. Dodaj gorącej przegotowanej wody (ilość zgodnie z etykietą produktu, wewnątrz opakowania umieszczono linię pomocniczą)
4. Dokładnie wymieszaj zawartość po dodaniu wody
5. Zamknij przy pomocy zamka strunowego i odczekaj 9 minut
6. Otwórz używając dodatkowego nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie
7. Gotowe - czas się posilić
- Marka
- Lyofood
- Producent
- LyoFood, Polska
- Typ żywności
- liofilizat
- Najlepiej spożyć przed
- data nadrukowana na opakowaniu
Przewoźnik | Informacje | Cena |
---|---|---|
Inpost kurier (płatność z góry) 1 dzień roboczy | 9,90 zł | |
InPost Paczkomaty 24/7 1 dzień roboczy | 8,99 zł | |
DPD Krajowa (DPD Classic) 1-2 dni | 9,99 zł | |
Inpost Kurier (za pobraniem) 1-2 dni | 13,00 zł | |
Poczta Polska - wpłata na konto 1-14 dni | 14,99 zł | |
DPD Krajowa za pobraniem (COD) 1-2 dni | 16,00 zł | |
Poczta Polska - pobranie 2-4 dni | 17,00 zł |